Решения за Киберсигурност

Използването на надежден софтуер и солидна киберстратегия ще намали вероятността дадена бизнес или лична база данни да бъде засегната от кибератака.
Разбира се, ние имаме решение за тези проблеми – предлагаме защита както на настолни компютри и лаптопи (за всички операционни системи), така и на всички видове мобилни устройства, посредством EDR ( Endpoint protection с централизирано управление).

Естествено не пропускаме и защитата на Wi-Fi и VPN мрежите.
В областта на компютърните изчисления, защитна стена (Firewall) е устройство, което гарантира сигурността на информацията, следвайки специфични правила, за да се позволи или да ограничи предаването на данни.
Personal Firewall е технология за предотвратяване на достъпа до информацията на вашия компютър от външна инвазия, следи вашата система, за да предотврати неоторизиран достъп през интернет и други мрежови системи.
Професионалните ни партньори в тази дейност са : https://www.sophos.com/en-us и https://centio.bg/about/

Ето някои примери за кибератаки:

Злонамерен софтуер

Прикачен файл към и-мей/програма. Някои примери за злонамерен софтуер са троянски коне, шпиониращ софтуер, червеи, вируси и рекламен софтуер.

Разпределена атака за отказ на услуга (DDoS)

Например стотици изскачащи прозорци, реклами и дори сайт, който се срива, могат да допринесат за DDoS атака на компрометиран сървър.

Фишинг

Фишинг – е изпращането на измамнически имейли от името на реномирани фирми. Хакерите използват фишинг, за да получат достъп до данните в лична или бизнес мрежа.

Атаки с включване на SQL команди

Когато киберпрестъпник използва софтуер, като се възползва от приложения (напр. LinkedIn, Facebook), за да открадне, изтрие или получи контрол върху данните.

Вкарване на скриптове в други сайтове (XSS)

Когато киберпрестъпник изпрати връзка с вмъкнат скрипт или към нежелан уеб сайт до вашата папка „Входящи“ и тя бъде отворена – целта е да се разкрие лична информация на този престъпник.

Ботнети

Когато няколко компютъра, обикновено в частна мрежа, са заразени с вируси и други форми на злонамерен софтуер, напр. изскачащи съобщения или нежелана поща.

RMM софтуер, който осигурява водеща на пазара ефективност на техниката.
Ето как:

Наблюдение и оповестяване

Наблюдавайте устройствата в реално време и автоматично уведомявайте техниците, когато възникне проблем, за да могат да коригират по-бързо и да минимизират въздействието върху крайния потребител.

Автоматизирани корекции

Автоматично коригирайте уязвимостите на операционните системи Windows, MacOS и Linux и автоматично актуализирайте над 200 приложения на трети страни.

Действия на устройството с едно щракване

Инициирайте действия, внедрявайте корекции, спирайте задачи и инициирайте терминални сесии във фонов режим за практическо управление, без да прекъсвате крайните потребители.

Сигурен отдалечен достъп

Поемете директен контрол върху управляваните крайни точки за бърза, сигурна и практическа поддръжка.

Автоматизация на крайните задачи

Автоматизирайте повтарящи се задачи на крайни точки (инсталирания на приложения, корекции, настройка на устройства, поддръжка), за да стандартизирате резултатите, да освободите техници и да подобрите стабилността на устройството.

Автовъзстановяване

Напълно автоматизирайте откриването и разрешаването на проблеми с крайните точки, като спрени услуги, пропуснати рестартирания, отворени портове и липсващи приложения с внедряване на скриптове, базирани на условия.

Мобилно управление

Вижте подробности за устройството, коригирайте проблеми и управлявайте крайни точки в движение.

Портал за самообслужване

Дайте на крайните потребители инструментите, от които се нуждаят, за да си помогнат сами, включително отдалечен достъп, възстановяване на файлове и управление.